Önéletrajzot írnál?De azt sem tudod, hogy kezdj hozzá?Mindenhol csak azt hallod, hogy legyen profi az önéletrajz, legyen tökéletes, de ennyiben ki is merül a tanácsadás!Oldalamon számos tanácsot, illetve mintát találsz az önéletrajz megírásához!Jó munkát és sok sikert kívánok!

2009. február 14., szombat

Amerikai tipusu oneletrajz

Amerikai típusú önéletrajz...hogyan is kell írni?


Személyes adatok

Név:
Születési hely és idő:
Cím:
Telefon:
E-mail:
Családi állapot:


Amit írj bele

El ne felejtsd a nevedet! Főleg ha email-en jelentkezel. Nem biztos, hogy az önéletrajzokat ugyanaz tárolja/kezeli, mint aki eredetileg megkapja. Célszerű a nevedet fent, középen megjeleníteni nagyobb betűvel, vastagon szedve. Messziről kitűnjön, hogy az önéletrajz a tiéd.
Születési hely: ha véletlenül egy földid olvassa az önéletrajzodat, akkor jó benyomást tehetsz rá már a legelején, mindentől függetlenül. Igen, az emberek elfogultak.
Cím, telefonszám (megjelölve, hogy a számod munkahelyi vagy otthoni, hogy tudják, mikor célszerű ezen keresni téged)

Gyermekeid száma (a nevük nem kell): ez azért lehet fontos, mert ha csemetéket nevelsz, akkor valószínű, hogy találkoztál a "felelősség", illetve a "döntéskényszer" fogalmakkal a gyakorlatban is.

Családi állapot: olyan nagyon nem fontos, de valamit elárulhat a mobilitásodról.


Amit ne írj bele

Kik a szüleid, mivel foglalkoznak, vannak-e testvéreid stb. Ennek nincs információértéke, mivel nem fogsz jobban programozni attól, hogy pl. tanárnő a mamád. A káder alapú kiválasztás remélhetőleg már nem divat. (Legalábbis az üzleti szférában.)


Tanulmányok / Munkahelyek

Ne felejtsd el feltüntetni az évszámokat! Méghozzá időben visszafelé! Miért? Mert a legfrissebb iskolai végzettséged/munkahelyi tapasztalatod befolyásolja leginkább a mostani szaktudásodat, tehát ezt kell első helyre kiemelni. Mindenki ezt az információt keresi elsőként, nem jó, ha át kell bogarásznia érte az egész önéletrajzot. Az általános iskolát már nem igazán kell megemlíteni, hiszen szinte lényegtelen, illetve nagyjából mindenki ugyanazt tanulja ott. Ez alól kivétel lehet, ha speciális, pl. matek/zenei/nyelvi/sport tagozatos iskolába jártál. Tehát általában a középiskolának kell az utolsó helyen állnia az iskolák között.

Az egyetemi végzettségnél (főleg pályakezdők esetében) érdemes felsorolni egy-két releváns tantárgyat.
A munkahelyeknél (és a nyári szakmai gyakorlatoknál is) sorold fel a céget, a beosztást, a munka legfeljebb egy mondatos leírását.


Egyéb tanfolyamok, mellékállások, egyéb projektek

Ide kell felsorolni a díjnyertes szoftveredet, a bejegyzett találmányodat, a rövidebb időtartamú projekteket. Fejtsd ki néhány mondatban, hogy az adott projektben neked milyen szerep jutott, mi volt a feladatod benne, és mik voltak a projekt főbb jellemvonásai.

Ide jönnek a rövid ideig tartó tanfolyamok (pár napos/hetes kurzusok). Lehetőleg hanyagold a titkárnőképzőt, bébi-sitter tanfolyamot és a műkörmöset is! Viszont beleírhatod az eladástechnikát, a gyorsolvasást és minden olyat, ami az imázsodat erősíti!


Számítástechnikai ismeretek

Mindent írj le, amihez csak értesz! (Persze a célcsoport figyelembevételével!) Csoportosítsd a dolgokat: programnyelvek/fejlesztői környezetek, adatbáziskezelők, operációs rendszerek, felhasználói programok, grafikai programok stb. Ezzel megkönnyíted a keresést.
Tüntesd fel a tudásszintet is!


Nyelvtudás
Kertelés nélkül írd le, hogy milyen szinten állsz az adott nyelvből.
Ne írj olyat, hogy középhaladó angol nyelvtudás. Ez nagyon diplomatikusan hangzik, de nem derül ki belőle, hogy tudsz-e angolul vagy sem. Neked lesz nagyon kellemetlen, ha egy angol nyelvű interjún nem tudsz megszólalni.


Hobbi, szabadidős tevékenység

A kedvenc időtöltésed sok mindent elárul rólad. Itt nincs jó vagy rossz válasz. Pl.
- Bélyeggyűjtés: kitartás, szépérzék, introvertált személyiség, olyan, aki egyedül is jól elvan.
- Sakk: logikai gondolkozás, előre gondolkodás, erőteljes koncentráció hosszú időn keresztül.
- Ejtőernyőzés (és a többi extrém sport): alapszabályok betartása a saját életed megóvása érdekében, felelősségtudat, lélekjelenlét, bátorság, kockázatvállalás, gyors helyzetfelismerés, rendkívül rövid reakcióidő.
- Kosárlabda (és a többi csapatjáték): csapatmunka, odafigyelés másokra, önzetlenség, koncentráció, a siker a csapat egyészétől függ.
- Asztalitenisz (és a többi egyéni sportág): kitartás, céltudatosság, a siker csak a tied.
- Cselgáncs: erős fizikum, állóképesség, kitartás, összpontosítás az ellenfélre, reflex, önbizalom.

3 megjegyzés:

Kjerstin Lis írta...

MINDENNEK OLVASSA EL EZT A TÉTELET, HOGYAN KÖNYVE HITÉNEK JOGI ÉS BIZONYOS HITELTÁRSASÁGT. A nevem Kjerstin Lis, kölcsön kerestem adósságaim rendezése érdekében, mindenki, akivel csaltam és csaltam, amíg végül megismerkedtem Benjamin úrral. Breil Lee 450 000,00 R kölcsönt tudott kölcsön adni nekem. Segített más kollégáimnak is. Ma az egész széles világ legboldogabb embereként beszélek, és elmondtam magamnak, hogy minden olyan hitelező, aki megmenti a családomat a rossz helyzetünktől, elmondom a nevét az egész széles világnak, és örülök, hogy azt mondhatom, hogy a családom hamarosan visszatért, mert kölcsönre volt szükségem az egész életem elindításához, mivel egyedülálló anyám vagyok 3 gyerekkel, és az egész világ úgy tűnt, hogy rám lóg, amíg azt nem értettem, hogy az Isten hitelt küldött kölcsönadóként, amely megváltoztatta az életem és a családomé, az istenfélő hitelező, Benjamin úr, ő volt a Megváltó Isten, akit küldtek a családom megmentésére, és először azt hittem, hogy ez nem lehetséges, amíg meg nem kapom a kölcsönt, meghívtam őt a családomhoz. - Összesen olyan párt, amelyet nem hagyott le, és mindenkinek, akinek valódi hitelköltsége van, azt tanácsolom, hogy lépjen kapcsolatba Benjamin Breil Lee úrral e-mailben (lfdsloans@outlook.com), mert ő a legmegértőbb és legszívűbbi hitelező. valaha is gondoskodó szívvel találkoztam. Nem tudja, hogy ezt csinálom azzal, hogy jóindulatát felém terjesztem, de úgy érzem, hogy ezt meg kell osztanom veletek mindenkivel, hogy megszabaduljon a csalóktól, kérlek, vigyázzon a megszemélyesítőktől, és lépjen kapcsolatba a megfelelő kölcsöncéggel. Írjon nekünk: lfdsloans@outlook. com vagy a WhatsApp + 1-989-394-3740. .

United.credit írta...

A nevem Mr. Susan William, Magyarországon élek, és ma boldog nő vagyok, és azt mondtam magamnak, hogy minden hitelező, aki megmenti a családomat a rossz helyzetünkből, tanúskodni fogok a világ és az egyetemi hitel mellett (United. Credit411@gmail .com ) jóváhagyta és átutalta nekem a 2500000 kr összegű kölcsönt . A united.credit411@gmail.com a legjobb hiteltársaság a megbízható, megbízható, 1%-os kamatozású hitelhez. szüksége van ma kölcsönre, mindenféle kölcsönt kínálnak, forduljon hozzájuk még ma sürgős kölcsönért a united.credit411@gmail.com címen (UC credit) nem kér fedezetet. Élő bizonyság vagyok

Loan Offer. írta...

Helló,

Tanúsítvánnyal rendelkezünk a következő hiteltípusok vagy bármilyen típusú finanszírozás nyújtására: Magánhitel? Vállalkozási hitelek? Adósságkonszolidációs hitel? Javítja otthonát? Beruházási hitel? Kredit elérhető? Személyi kölcsönök? Kereskedelmi hitelek? Kombinált hitel? Konszolidációs hitelek? Ha felkeltettük érdeklődését, keressen minket: (dakany.endre@gmail.com)

Sürgős hitel ajánlat.