Önéletrajzot írnál?De azt sem tudod, hogy kezdj hozzá?Mindenhol csak azt hallod, hogy legyen profi az önéletrajz, legyen tökéletes, de ennyiben ki is merül a tanácsadás!Oldalamon számos tanácsot, illetve mintát találsz az önéletrajz megírásához!Jó munkát és sok sikert kívánok!

2011. május 3., kedd

Uniós önéletrajz minta

Az önéletrajz elkészítése nagyon fontos lépés az álláskeresés során. Az önéletrajz szinte minden esetben az első kapcsolatfelvétel a leendő munkáltatóval, ezért fontos, hogy már az első olvasásnál felkeltsük a potenciális munkaadó figyelmét, és elérjük, hogy a felvételi beszélgetésre meghívást kapjunk.
Fontos! A munkáltatók rendszerint alig egy percet töltenek egy önéletrajz olvasásával, amikor átválogatják a beérkezett pályázatokat.

Ha nem sikerül a figyelmüket felkeltenie, elszalasztja a lehetőséget.
Mielőtt hozzákezdene önéletrajza megírásához, nem árt, ha szem előtt tart néhány fontos alapelvet:
Ügyeljen az önéletrajz megjelenésére
A tudását a képesítésével együtt világos és logikus sorrendben mutassa be, kiemelve előnyös mivoltukat.
A részletekről valamint a a tartalomról ne feledkezzem meg, fontos, hogy ne legyen benne helyesírási hiba.

- Az önéletrajz legyen tömör: elegendő két oldal arra, hogy bemutassuk, kik és mik vagyunk.
- Ha még nincs munkatapasztalat mert most végezte el iskoláit akkor a képzettségét írja le elsőnek és a tanulmányi évek alatti szakmai gyakorlatot emelje ki.
- A jelentkezés miatt lényeges és értékes információ ami nagyon fontos, a régi vagy nem az adott munkával kapcsolatos adatokat ne írja be. Tartsa be a formai szerkezetet. Fogalmazzon pontosan és a lehetőségekhez képest tömören.
A pályázandó állás követelményéhez kell az önéletrajtot igazítani.
Az önéletrajzot minden esetben fehér papírra írja

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Igen, valóban igazad van. De a munkáltatók alig néhány másodpercet töltenek az önéletrajzokkal, hisz egy állásra beérkezik akár 300-400 önéletrajz is.
Valamit nekünk munkavállalóknak kell tennünk azért, hogy kitűnjünk a tömegből. Ennek egyik jó módszere lehet a gerilla önéletrajz.

Üdv
Viki
http://gerillaoneletrajz.hu