Önéletrajzot írnál?De azt sem tudod, hogy kezdj hozzá?Mindenhol csak azt hallod, hogy legyen profi az önéletrajz, legyen tökéletes, de ennyiben ki is merül a tanácsadás!Oldalamon számos tanácsot, illetve mintát találsz az önéletrajz megírásához!Jó munkát és sok sikert kívánok!

2012. május 16., szerda

Önéletrajz készítése

Az önéletrajz  fontos és egyetlen célja, hogy személyes találkozót, állásinterjút szerezzen a munkára jelentkezőnek. Ezzel Így  az önéletrajzírás  egyszerűbbé válik, mivel a lehetőség biztosítja, hogy  könnyebb megállapítani a fontossági sorrendet és azt is, hogy mi az, amit érdemes beleírnunk, mi az, amit nem.
Eldöntheti bárki az önéletrajz megírása közben, hogy amit beír az adatok közé annak hatására inkább vagy kevésbé hívják be interjúra?
Ha úgy érzi, hogy a válasz nem, akkor inkább maradjon ki az a dolog, nem érdemes beletennünk az önéletrajzba.

Az önéletrajz jobb felső sarkába van a fénykép  helye, ezt érdemes beragasztani, mert az első ránézést követő benyomás nagyon fontos.
A szöveges részben kezdje a személyes adatokkal, név, születési idő-hely, pontos lakcím, levelezési cím.
Ezt követően következnek a tanulmányok felsorolásai, melynél az évszámokat és az iskolák neveit fel kell sorolni.
A felsorolás után következnek a szakmai tapasztalatok, eddigi munkahelyek felsorolásai, itt is fontos az évszám és a pontos munkahelyi cím beírása.
Majd az egyéb sikerek felsorolása következzen, melyek lehetnek sporteredmények, jogosítvány megszerzés dátummal, egyéb versenyeken elért eredmények, sikerek.
Ezután ami nagyon fontos a nyelvtudás felsorolása, itt lényeges, hogy milyen nyelvismerettel rendelkezik és, hogy  abból milyen szintű vizsgák vannak.
A végén egy pár sorban érdemes leírni, hogy miért szeretné ezt az állást, mit vár el a munkától és milyen szinten kívánja teljesíteni az elvárásokat, valamint milyen bért szeretne kapni a végzett munkájáért.

1 megjegyzés:

DUŠKA ALŽBĚTA írta...

Nagyon ajánlom úr, Benjamin szolgáltatásait minden olyan személynek, akinek pénzügyi segítségre van szüksége, és bármilyen további igényt kielégítenek a magas könyvtárak felett. Ismét elismerést nyújtok önnek és munkatársainak rendkívüli kiszolgálásáért és ügyfélszolgálatáért, mivel ez nagy előnyt jelent a vállalatának, és kellemes élmény olyan ügyfelek számára, mint én. A legjobbakat kívánva a jövőre. Úr, Benjamin a legjobb módja annak, hogy könnyű kölcsönt szerezzen, itt van e-mail .. / lfdsloans@outlook.com Vagy beszéljen Benjamin úrral a WhatsAppon keresztül Via_ 1-989-394-3740 köszönöm azért, hogy őszinte szívemben ismét kölcsönsegítéssel segített nekem, örökké hálás vagyok.